Friday, April 19, 2024 - 07:57 am CEST
Email Email | Print Print | rss RSS | comments icon Comment |   font decrease font increase

   


Email Email | Print Print

post divider

Dinsdag, 11 mei, 2010 | IsraelAktueel, (26e jaargang nr. 231, mei 2010) | Door Wim Kortenoeven

Moslimbroederschap ideoloog Yusuf al-Qaradawi: "Oh Allah, reken af met de Joden, de verraderlijke agressors. ...Oh Allah, reken af met deze onderdrukkende, Joodse zionistische bende. Oh Allah, spaar niet één van hen. Wij zullen Europa veroveren, wij zullen de Verenigde Staten veroveren."

De Moslimbroederschap in Nederland

Eind mei vergaderde de Moslimbroederschap in Amsterdam. Deze organisatie verhult zijn doelstellingen niet: vernietiging van Israël en het bevorderen van islamitische wereldoverheersing. Maar volgens sommigen is de Broederschap ongevaarlijk.

De in 1928 opgerichte Moslimbroederschap is qua omvang en invloed ‘s werelds belangrijkste islamitische organisatie, met afdelingen in zeventig landen, waaronder Nederland. De Broederschap wil de menselijke samenleving hervormen naar het model dat door islamstichter Mohammed werd uitgedacht en ingevoerd. Daartoe dient eerst de islamitische wereld te worden gezuiverd en verenigd.

Wereldomvattende islamitische staat

Daarnaast ijvert de Broederschap voor het van binnenuit vermolmen en tot de islam bekeren van de rest van de wereld, te beginnen bij het Westen. Het uiteindelijke doel is het vestigen van een wereldomvattende islamitische staat. Volgens de oprichter van de Broederschap, de Egyptische onderwijzer Hassan al-Banna,

“is het voor de islam natuurlijk om te domineren, …om zijn wetten aan alle naties op te leggen en zijn macht over de gehele wereld te verspreiden.”

Daarbij zijn alle middelen geoorloofd – bij voorkeur vreedzame, maar indien nodig ook gewelddadige. De Broederschap opereert onder het credo:

“Allah is ons doel; de profeet (Mohammed) is ons voorbeeld, de Koran is onze grondwet; de jihad is onze weg, en sterven voor Allah is onze meest verheven wens.”

Dat wordt met verve in de praktijk gebracht door onder andere de Palestijnse afdeling van de Broederschap: Hamas. Maar ook de Islamitische Jihad en Al Qaida zijn aan de Moslimbroederschap ontsproten. Daarom heeft de Broederschap in het Westen de aandacht van inlichtingen- en veiligheidsdiensten.

Herislamisering

Volgens het AIVD-jaarverslag van 2009 streeft de Moslimbroederschap

“naar een ‘herislamisering’ van de moslimgemeenschap in Europa volgens (ultra)orthodoxe leer, waarbij de islam leidend moet zijn in alle aspecten van het leven. …De Moslimbroederschap in Nederland deelt deze doelstellingen. Om deze te realiseren probeert de Moslimbroederschap zoveel mogelijk invloed te verwerven binnen de Nederlandse moslimgemeenschap. Hiertoe richten zij moskeeën en tal van verenigingen op en organiseren zij conferenties en bijeenkomsten.

“De jihad is onze weg, en sterven voor Allah is onze meest verheven wens.”

Daarnaast bouwt de Moslimbroederschap actief aan een netwerk van contacten binnen de politiek, de overheid en het maatschappelijke middenveld. Op deze wijze wil de Moslimbroederschap de belangen van de Nederlandse moslimgemeenschap behartigen. Hoewel de Moslimbroederschap vooral lijkt te streven naar het creëren van een moslimvriendelijk klimaat in Europa, is het voorstelbaar dat de zeer orthodoxe interpretatie van de islam op gespannen voet komt te staan met de beginselen van de democratische rechtsorde.” [zie ook De As van de Jihad]

Misleiding door AIVD

Ondanks de waarschuwende slotzin is dit oordeel uiterst misleidend. Er wordt namelijk gesuggereerd dat de activiteiten van de Broederschap uitsluitend voor de Nederlandse moslims worden georganiseerd. Het programma en zegslieden van de Broederschap spreken dat echter tegen.
Ook het oprichten van ‘tal van verenigingen’ heeft niet tot doel de ‘achterban’ beter van dienst te kunnen zijn, maar om doelstellingen en activiteiten beter aan het zicht van derden te kunnen onttrekken. Het gaat om ‘dekmantelorganisaties.’ Zo wordt de meibijeenkomst in Amsterdam georganiseerd door de ‘International Support Organization in samenwerking met de Federatie van Islamitische Organisaties in Nederland.’

Verder laat de AIVD onvermeld, dat de Broederschap haar leden opdraagt in politieke partijen en dergelijke te infiltreren. En dat het daarbij geoorloofd is alle mogelijke vormen van misleiding te gebruiken – inclusief het afwijzen van islamitische beginselen.

Agressie en genocide

Gezien het staatsgevaarlijke programma van de organisatie is het logisch dat de Broederschap zelf nergens in het Westen als stichting of vereniging staat geregistreerd. Bovendien heeft de belangrijkste Broederschapsideoloog, sjeik Yusuf al-Qaradawi, de gehele Westerse beschaving openlijk de ondergang aangezegd. Al-Qaradawi:

“Wij zullen Europa veroveren, wij zullen de Verenigde Staten veroveren. …De islamitische staat zal zich over de gehele wereld uitstrekken.”

En in een andere toespraak:

“De islam zal terugkeren naar Europa. De islam drong Europa tweemaal binnen en vertrok weer. Als Allah het wil, zal de volgende verovering zich wellicht voltrekken via prediking en ideologie.”

Ook heeft al-Qaradawi zelfmoordterrorisme goedgekeurd, ‘afvalligen’ als Wafa Sultan ter dood veroordeeld en opgeroepen tot het uitroeien van het Joodse volk. In een van zijn toespraken prees hij Hitler voor de Holocaust:

“Dit was een goddelijke bestraffing. Als Allah het wil zal die de volgende keer door de gelovigen [de moslims] worden uitgevoerd.”

Naïviteit

Desondanks wordt al-Qaradawi door velen als een relatief gematigde moslimleider gekenschetst. Eenzelfde naïviteit tonen sommige ‘verlichte’ Westerse geesten over de aard en doelstellingen van al-Qaradawi’s Moslimbroederschap. Zo verklaarde de toenmalige burgemeester van Amsterdam, Job Cohen, in april 2007 dat de Broederschap volgens hem geen gevaarlijke organisatie is. Bij zijn overstap naar de Haagse politiek nam Cohen zijn partijgenoot Ahmed Marcouch ‘met zich mee.’ Marcouch laat zich door al-Qaradawi en de zijnen inspireren en heeft de sjeik uitgenodigd om hier lezingen te geven.

In een interview met Vrij Nederland journalist Thijs Broer zei Marcouch:

“Dit is het verzamelde werk van Said Qutb, de Egyptische geleerde die in de jaren zestig door Nasser is geëxecuteerd. Hij wordt door de AIVD bestempeld als de peetvader van de islamitische extremisten en de inspirator van de Takfir al Hizjra, navolgers die zeggen dat moslims zich moeten isoleren. Maar wat Qutb bedoelde, is dat hij de echte islam, de islam van sociale gelijkheid en gerechtigheid, niet meer in de samenleving herkende. Dat is in wezen een verlichte opvatting.’

…De grootste fout is dat de overheid vanaf 2008 geen imams uit het buitenland meer wil toelaten. Je moet juist islamitische zwaargewichten uit het buitenland uitnodigen om hier lezingen te geven, als tegenwicht voor de Afshin Ellians. Bijvoorbeeld Yussuf al-Qaradawi, de voorzitter van de Europese Raad voor de fatwah. Zulke figuren moet je gebruiken om met gezag de boodschap van maatschappelijke participatie naar voren te brengen.’ ” [Uit: Roodkoper, 10e jaargang, nummer 4, oktober 2005]


Email Email Print Print

16 Comments to “De Moslimbroederschap in Nederland”

  1. avatar PvdA Next says:

    B: De Moslimbroederschap in Nederland | Middle East Affairs …: Zo verklaarde de toenmalige burgemeester van… http://bit.ly/bQWtq2 #pvda

  2. De Moslimbroederschap in Nederland #islam #pvda http://j.mp/cnZ8ID

  3. RT @CrethiPlethi: De Moslimbroederschap in Nederland #islam #pvda http://j.mp/cnZ8ID

  4. avatar Elisabeth says:

    RT @CrethiPlethi: De Moslimbroederschap in Nederland #islam #pvda http://j.mp/cnZ8ID

  5. […] in hoofdstukken en verzen verdeelt is. De belangrijkste verbinding is dat de MSA een onderdeel van de Moslimbroederschap netwerk is, zoals geopenbaard in deze documenten […]

  6. avatar Clyde Westwood says:

    Geert Wilders gelooft dat er geen gematigde islam bestaat. Alhoewel ik Geert Wilders serieus neem, heb ik toch een opmerking: geloven is verkeerd gebruik van de hersenfunctie. Waar die wetenschap vandaan komt kunt u nu lezen: http://tinyurl.com/2hx7mb
    Verder is Qaradawi voor mij niets anders dan de zoveelste seksueel gefrustreerde vrouwenhater die taqiyya en kitman met de paplepel ingegoten kreeg. Jammer voor hem dat ik ‘m doorheb! Zou voor iedere niet-moslim moeten gelden, want op die manier zouden al die jurkendragers niet zo’n grote bek hebben.
    http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=11163
    Goed weekend iedereen, CW

  7. […] Crethi Plethi: De Moslimbroederschap in Nederland door Wim Kortenhoeven van 11 mei 2010; Het volgende artikel is gepubliceerd in “Israel Aktueel” […]

  8. avatar Groene Leeuw says:

    De islam en het nazisme zijn één ideologie. Ze hebben dezelfde overeenkomsten, eisen en idioterie. Ze zijn beide levensgevaarlijk voor de mensheid. Ze behoren beide tot de duivelsideologie. De nazi’s zongen ook in hun overwinningsroes nadat zij Europa hadden veroverd: “Heute Deutschland und Europa und morgen die ganschen welt”. De islam en het nazisme is ééneiig.

  9. avatar ethan says:

    Hier een zeer informatieve documentaire waarin de interviewer letterlijk doordringt tot in de huiskamer van de moslimbroederschap.

    http://www.cosmolearning.com/documentaries/the-muslim-brotherhood-1794/1/

    En waar ook Amsterdam nog even genoemd word als het huis van de kuffar.

    Zeer aanbevolen.

  10. avatar BotteHond says:

    Hoe slim de strategie van @ahmedmarcouch is blijkt uit het feit dat vrijwel niemand dit weet http://tinyurl.com/272zm2f

  11. RT @Bottehund: Hoe slim de strategie van @ahmedmarcouch is blijkt uit het feit dat vrijwel niemand dit weet http://tinyurl.com/272zm2f

  12. avatar Boze Burger says:

    RT @Bottehund: Hoe slim de strategie van @ahmedmarcouch is blijkt uit het feit dat vrijwel niemand dit weet http://tinyurl.com/272zm2f

  13. RT @Bottehund: Hoe slim de strategie van @ahmedmarcouch is blijkt uit het feit dat vrijwel niemand dit weet http://tinyurl.com/272zm2f

  14. avatar jvthoff says:

    RT @Bottehund: Hoe slim de strategie van @ahmedmarcouch is blijkt uit het feit dat vrijwel niemand dit weet http://tinyurl.com/272zm2f

  15. avatar lilnicboy says:

    Al die imams en islamfanaten hebben allemaal een tronie alsof iemand ze caustic soda heeft laten eten? http://tinyurl.com/272zm2f

  16. De Moslimbroederschap in Nederland | Middle East news, articles, opinion and analysis | CrethiPlethi.com http://goo.gl/FGfrl


avatar

Quotes and Sayings

About the Region, Islam and cultural totalitarianism...

    The first people totalitarians destroy or silence are men of ideas and free minds

    — Isaiah Berlin, Notes on Prejudice (1981), L 350

Weather Forecast

Middle East region weather forecast...

CRETHIPLETHI.COM - ONLINE MAGAZINE COVERING the MIDDLE EAST, ISRAEL, the ARAB WORLD, SOUTHWEST ASIA and the ISLAMIC MAGHREB - since 2009