Friday, April 19, 2024 - 14:52 pm CEST
Email Email | Print Print | rss RSS | comments icon Comment |   font decrease font increase

   


Wereldwijd valt er nogal wat aan te merken op de islam. Met de koran devoot op de achtergrond wordt er op grote schaal geterroriseerd, onderdrukt, uitgebuit en gemoord, maar hier te lande ijveren moslims zich in liefdesepistels schrijven en bloemschikken om de enige echte islamcriticus onder te bedelven.

Gepubliceerd op 25 november 2009. Geschreven door Filantroop

Vanuit de Islamitische Universiteit te Rotterdam schijnen studenten zich in het schrijven van liefdesbrieven te hebben bekwaamd om Geert Wilders te plooien naar de liefde zoals we die zo goed van de islam kennen. Want we hoeven de wereld maar af te gaan en we kunnen getuige zijn van het verrukkende minnekozen van de islam.

Nilgun-Yerli

Nilgun Yerli

De prachtige katoesja-verzen van Hezbollah. De feeërieke kassams van Hamas. De folterende liefde van de Taliban. De prikkelende geurigheid van de Turkse 1001-nachtmerries. De Iraanse kerkers die met een bloemenweelde bedekt zijn.

Overal in de wereld verliezen mensen hun hoofd door de liefde die de islam uitstraalt. In letterlijke zin dan wel te verstaan. Je wordt er echt lyrisch van als je zo’n kunstenares als Nilgün Yerli zich op de beeldbuis hoort en ziet uitputten in de liefde.

Maar waarom richting Wilders? Er zijn toch zo ontzettend veel onderdrukkende, terroriserende, uitbuitende en moordende regimes en potentaten die al decennia op een opbeurend versje of  tuiltje bloemen zitten te wachten. Want je vraagt je toch af waarom Nilgün Yerli en haar minnende geloofsgenoten de Soedanese massamoordenaar Omar al-Bashir niet op wat liefdesuitingen en een tuiltje bloemen uit Holland vergasten.

Die goeierd is toch alweer aardig wat jaren, en nobel gefinancierd uit datzelfde Holland van de blommen, bezig zijn liefdewerk te voltooien. Want Nilgün Yerli mag het dan bij het babbelprogramma Pauw& Witteman over Wilders’ racisme hebben, echt en onverbloemd racisme vind je vooral in Omar al-Bashirs paradijs van de liefde.

En in het Turkije van Nilgün Yerli, waar ze maar niet kunnen wennen aan het fenomeen dat ook andere culturen het land bewonen. Het verwondert dan ook niet dat het liefdevolle Turkije Geert Wilders liever niet wil ontvangen. Zoals ze daar ook niet zo dol op Christenen, Koerden en Joden zijn.

Het werkelijke probleem is duidelijk: moslims zien de fouten altijd bij de ander. Zelf zijn ze heel erg lieve mensen die de medemens liefdevol omringen. Jazeker, Ayaan Hirsi Ali werd er door geroerd. Ehsan Jami werd overvoerd door islamitische liefdesbetuigingen al waren zijn blauwe plekken niet afkomstig van zuigzoenen. En die van Ebru Umar niet ontstaan tijdens een wilde nacht vol minnekozen.

Theo van Gogh kreeg een aardig sonnet op de borst geprikt, hoewel hij die zelf niet meer lezen kon, en de bloemen voor hem niet van Nilgün Yerli en haar lieve moslims afkomstig waren. Nee, de liefde van Nilgün Yerli en haar liefdevolle moslims moet van één kant komen. Wij moeten van de islam houden, maar of de islam ooit van ons zal houden?

Hoewel, er zijn momenten dat ze je dood willen knuffelen. Zoals nu weer, bij Wilders.


Mazzeltov,

Crethi Plethi

Email Email Print Print

One Comment to “Islamitische bloemen en liefde”

  1. avatar Wouter says:

    Scherp stuk! Ga zo door, ik ben benieuwd wat deze site nog meer gaat brengen. Shalom!


avatar

Quotes and Sayings

About the Region, Islam and cultural totalitarianism...

    You know, I have repeatedly defended President Bush against the left on Iraq, even though I think he should have waited until the U.N. inspections were over. I don’t believe he went in there for oil. We didn’t go in there for imperialist or financial reasons. We went in there because he bought the Wolfowitz-Cheney analysis that the Iraqis would be better off, we could shake up the authoritarian Arab regimes in the Middle East, and our leverage to make peace between the Palestinians and Israelis would be increased.

    — Bill Clinton, Interview with Time Magazine, June 2004

Weather Forecast

Middle East region weather forecast...

CRETHIPLETHI.COM - ONLINE MAGAZINE COVERING the MIDDLE EAST, ISRAEL, the ARAB WORLD, SOUTHWEST ASIA and the ISLAMIC MAGHREB - since 2009