Saturday, April 20, 2024 - 07:22 am CEST
Email Email | Print Print | rss RSS | comments icon Comment |   font decrease font increase

   


Email Email | Print Print

post divider

Zondag, 6 December, 2009 | Brabosh.com | Door Brabosh

handschar-waffen-ss-divisie

Moslimsoldaten met de GrootMoefti -WW2

Tulband en Swastika – De Grootmoefti en de Nazi’s

Uitgezonden op Woensdag 9 december 2009 om 20.45 uur op Arte.tv (Duitsland, 2009, 53 min. / Regisseur: Heinrich Billstein).

Groot-Moefti Haj Amin Al-Hoesseini was een beruchte nazi die nazi-propaganda mengde met de Islam. Hij werd gezocht voor oorlogsmisdaden in Bosnië en Joegoslavië. Zijn mix als militant voor de nazi-propaganda was een bron van inspiratie voor zowel Yasser Arafat als Sadam Hoessein, de dictator van Irak. Al-Hoesseini is de grootvader van de huidige Moefti op de Tempelberg in Jeruzalem. Hoesseini bracht de Tweede Wereldoorlog door in Berlijn aan de zijde van Adolf Hitler, de Rijksführer van het Derde Rijk. Hij richtte binnen de SS een moslimdivisie op, de zogeheten SS-Handschaar (of Handzar)-divisie, en speelde een eersterangsrol in het aanzetten tot genocide op de Europese Joden, Serviërs en Roma & Sinti (zigeuners). Na het einde van WO II recruteerde hij actief voormalige nazi-officieren als adviseurs voor de Arabische regeringen in het Midden-Oosten.

ss-handschar

In 1917 was de Joodse staat een stuk dichterbij gekomen door de Balfour-declaratie van 2 november 1917, genoemd naar de Britse Minister van Buitenlandse Zaken James Balfour, die een overeenkomst sloot tussen Groot-Brittannië en het uiteengevallen Ottomaans-Turkse Rijk. De Balfour-declaratie voorzag na 400 jaar Turks-Ottomaanse overheersing een thuisland voor de joden in Palestina, dat tot aan de onafhankelijkheid van Israël op 18 mei 1948, onder Brits mandaat zal blijven. Klik kaart tijdens het Britse mandaat. Amin El Hoesseini verzette zich meteen tegen het principe van de joodse staat. Hij was voorstander om Palestina in te lijven bij Syrië en wordt de aanstichter en organisator van tientallen rellen en aanslagen tegen de joden tot hij in 1920 wordt opgepakt en tot tien jaar gevangenisstraf wordt veroordeeld. Een jaar later verkrijgt hij amnestie en wordt op 8 mei 1921 Groot-Moefti van Jeruzalem.

Al-Hoesseini organiseert het Arabisch Palestijnse verzet en als aanstichter van nieuwe rellen in 1928-29, 1930, 1936 enz., wordt hij voor zijn vele terroristische activiteiten op 1 oktober 1937 verplicht het land uit te vluchten. Via Libanon, Irak en Italië bereikt El Hoesseini Duitsland en vind veilig onderdak in het Derde Rijk van Adolf Hitler die sinds 1933 aan de macht was. In de jaren dertig zochten de nazi’s aanvankelijk nog naar een locatie om de Europese en Duitse Joden naar toe te deporteren, het zogeheten Madagaskar Plan. Hoesseini bleef Grootmoefti van Jeruzalem tot 1 oktober 1948 wanneer hij wordt afgezet door het Hoogste Arabische Comité waarvan hij zelf sinds 25 april 1936 de president was. Hij overleed op 5 juli 1974 in Beiroet.

himmler-to-mufti-telegram

2 nov 1943 - telegram van Himmler aan Grootmoefti

Jihad en Jodenhaat

Verdediger van de pan-Arabische kwestie tijdens de jaren 1920, streed Amin al-Hoesseini in het Britse Mandaat Palestina tegen de emigratie van de Joden georganiseerd door de Britten. Hij toonde duidelijke sympathieën voor nazi-theorieën, verhuisde in 1937 naar Berlijn, ontmoette er topnazi’s van het Derde Rijk en was geïnteresseerd in de Endlösung. Hij zat ook achter de oprichting van een elitekorps voor moslims om te vechten tegen de geallieerden, dat werd opgenomen in de Waffen SS en bestond uit 12.000 mensen die in Bosnië en Kroatië werden gerecruteerd.

Lees ook deze twee boeken die onlangs verschenen “Jihad en jodenhaat” door Matthias Küntzel en de ‘Vruchtbare Halve Maan en de Swastika’ van Martin Cuppers & Klaus-Michael Mallmann, die essentieel zijn voor het begrijpen van het Arabisch-Israëlische conflict en de problemen met de islam in het algemeen. Beide boeken bieden een historische verklaring voor de huidige antisemitische golf binnen grote delen van de islamitische bevolking en binnen bepaalde segmenten ter linkerzijde.

nazi-palestine

De twee historici die de ‘Vruchtbare Halve Maan en de Swastika’ hebben gemaakt laten zien hoe de nazi’s, de Moslim Broederschap en de Grootmoefti van Jeruzalem Amin Al-Hoesseini begonnen samen te werken en zich wederzijds versterkten op basis van een gemeenschappelijke ideologie: het antisemitisme. De nazi’s verstrekten financiële steun en wapens aan de moslimextremisten en waren bestemd voor de vernietiging van de Joodse aanwezigheid in de Arabische landen. Het was toen dat de Jodenhaat in deze landen een vruchtbare grond vond door de verschillende verzen in de Koran, dat een waardevolle rechtvaardiging van een beroemde vervalsing werd gevonden, met name het antisemitische pamflet geschreven door een Rus ‘De Protocollen van de Wijzen van Zion’ en ‘Mein Kampf’ van Adolf Hitler. Deze twee boeken kennen nog steeds een groot succes in het Midden-Oosten.

Veel oorlogsmisdadigers vonden aan het einde van de Tweede Wereldoorlog toevlucht in de Arabische landen. De auteurs hebben de evolutie van de oorlog en de Arabische propaganda radio-uitzendingen van de nazi-Moefti weer opgespoord. In dezelfde geest geloven sommige analisten dat de stilte van de BBC over de holocaust van eind 1942 tot de zomer van 1943 gekoppeld moet worden aan de angst van de Arabische luisteraars dat Groot-Brittannië een alliantie met de Joden zou hebben aangaan. Hun onderzoek is gebaseerd op meerdere historische bronnen in het Duits en het Engels, maar slechts heel weinig is beschikbaar in het Frans of het Nederlands coform de politieke correctheid.

In ‘Jihad en Jodenhaat’ beperkt Küntzel zich niet enkel tot het vooroorlogse Palestina maar verhaalt, tevens gebaseerd op veel Duitse bronnen, de evolutie van deze invloed in de Arabische wereld van vandaag. Het toont aan dat de doelstellingen van het islamisme en jihadisme vandaag dezelfde zijn als die van Hitler die de Joden in de hele wereld wilde vermoorden. Dit “programma” wordt weerspiegeld in het handvest van Hamas. De auteur verklaart de collusie tussen de islamisten en sommige delen ter linkerzijde, zoals dat niet meer voorkwam sinds het einde van het Derde Rijk.

In 2007 ontving Küntzel de hoofdprijs op het London Book Festival voor de Engelse versie van zijn boek. In datzelfde jaar moest – na bedreigingen – de conferentie die Küntzel zou geven aan Universiteit van Leeds uitgesteld worden.

httpv://www.youtube.com/watch?v=d51poygEXYU

httpv://www.youtube.com/watch?v=fAVCDMKfDe8

Voor meer informatie over dit onderwerp zie (engels): How Nazi Propaganda influenced Radical and Political Islam en Muslim Arab Antisemitism today.


Bronnen:

 


Comments are closed.


avatar

Quotes and Sayings

About the Region, Islam and cultural totalitarianism...

    A genocide begins with the killing of one man — not for what he has done, but because of who he is. A campaign of ‘ethnic cleansing’ begins with one neighbour turning on another.

    — Kofi Annan, Nobel lecture, Oslo, Norway; December 10, 2001

Weather Forecast

Middle East region weather forecast...

CRETHIPLETHI.COM - ONLINE MAGAZINE COVERING the MIDDLE EAST, ISRAEL, the ARAB WORLD, SOUTHWEST ASIA and the ISLAMIC MAGHREB - since 2009